Ett museum för hela familjen och alla åldrar

Munktellmuseet är ett spännande museum för hela familjen och alla åldrar – traktorälskande barn, den motorintresserade och den riktiga anläggningsmaskinsentusiasten finner alla stor glädje i museets unika samling av stora maskiner och tekniska produkter.

Historisk mark

I Munktellstaden sedan 1991

Munktellmuseet ligger i Munktellstaden i Eskilstuna, ett historiskt industrikvarter som rustats upp och nu rymmer allt från kultur och idrott, till musikscener, restauranger och kaféer. Museet öppnades 1991 av Bengt Ohlin, före detta informationschef, samt Jarl Hellicius, före detta personalchef och från början var ytan 1 700 m².

Gedigen samling

Över 200 föremål i samlingen

Idag består samlingarna av cirka 200 föremål som finns att beskåda på museets utställningsytor, som idag omfattar cirka 3 000 m². En stor del av veteranmaskinerna fanns i företagets ägo redan före museets tillkomst och genom samlingarna får besökaren uppleva nästan 200 år av svensk industrihistoria. Lokalerna som museet besitter var tidigare utrymme för motorprovning, konstruktion samt maskinbearbetning.

Samlingar
Företag & Grupper

Evenemang för upp till 500 personer

Museet har utöver utställningshallarna en reparationsverkstad samt ett auditorium med plats för 100 personer. Museets unika och annorlunda lokaler bokas ofta för olika typer av evenemang - vi har möjlighet att arrangera allt från konferenser till finare middagar, fester och olika företagsaktiviteter i våra lokaler, varav den största har kapacitet för cirka 500 middagsgäster.
Munktellmuseets restauratörer Carina och Johan Lewin driver restaurang P2 och står för all förtäring utifrån gästernas önskemål.

Företag & Grupper
Historia

Johan Theofron Munktell

Läs historien om Johan Theofron Munktell, grundare av företaget.

Läs mer
Medlemskap & samarbeten

Våra samarbetspartners

Munktellmuseet ägs av Volvo Construction Equipment. Museet är medlem i och/eller samarbetar bland annat med Arbetslivsmuseerna, Arkiv Sörmland, Intresseföreningen Förstlingen, Vägverkets museum i både Eskilstuna och Borlänge samt med SWECON - återförsäljare av Volvo Construction Equipments maskiner.

Hitta hit

Du hittar oss i hjärtat av Munktellstaden där allt en gång började.

Adress:

Munktellmuseet
Munktellstorget
633 43 Eskilstuna

Kontaktuppgifter

Telefon: 016-541 8792 

Mobil:   070-083 8792

E-post: munktellmuseet@volvo.com

GPS

WGS84:
Lat N 59° 22′ 35″ Lon E 16° 30′ 35″

Decimal:
59.3765, 16.5099

Har du tid att gräva ner dig?

Vi har samlat all information och fakta om våra samlingar i arkivet.

Upplev över 190 år av svensk industrihistoria

Se vår välvårdade samling av hundratals fordon och maskiner. Öppet måndag till lördag!

Läs merBesök oss