Möt framtiden i Volvo CE:s nya interaktiva utställning

Är du nyfiken på framtidens innovativa teknologier? Då gör du rätt i att besöka Framtidsutställningen hos oss på Munktellmuseet. Volvo Construction Equipment bryter ständigt ny mark genom att utforska nya teknologier. På utställningen får du en insikt i deras arbete och får dessutom möjlighet att själv interagera med flera av maskinerna. Vad sägs om att ta på dig VR-glasögonen och hänga med ut i stenbrottet, eller kanske styra minigrävaren?

Häng med ut i stenbrottet

Vill du veta hur det är att arbeta i ett stenbrott? Då kan du sätta på dig VR-glasögonen och följa med på en tur inifrån en av Volvos dumprar. En hisnande åktur utlovas.

Provkör en grävmaskin

Här får du chansen att provköra en grävmaskinssimulator av samma typ som Volvo CE använder för att träna maskinförarna innan de beger sig ut i de riktiga maskinerna. Övningen för maskinförarna - och även med dig vid spakarna - sker på ett säkert sätt med minsta möjliga miljöpåverkan.

Styr minigrävaren

Här finns också en liten version av Volvo CE:s grävmaskin EC210. Genom en fjärrkontroll kan du styra den och utmana dina kompisar i vem som är bäst på att flytta makaroner i denna lekfulla attraktion.

Selfie spot

Munktellmuseet har många bra fotomöjligheter. En av de allra bästa hittar du i innovationsutställningen där du kan ta ett foto vid Volvo CE:s största hjul som tillhör dumpern R100. Glöm inte att tagga #munktellmuseet.

Touchscreen

På utställningens stora touchscreen får du en introduktion till Volvo Construction Equipments verksamhet. Du kan bland annat läsa om vad du kan arbeta med på Volvo CE, företagets olika produktionsanläggningar runt om i världen och en hel del roliga fakta och kuriosa.

Fler bilder från utställningen

Här kan du se fler bilder från utställningen.

Recensioner

Se vad våra besökare tycker

Besök oss

Upplev över 190 år av svensk industrihistoria

Se vår välvårdade samling av hundratals fordon och maskiner. Öppet måndag till lördag!

Läs merBesök oss