Användningsområde

T 425 var uppskattad för att den var ganska liten och snabb och efter en del modifikationer även relativt stryktålig i jämförelse med tidigare modeller. I utvecklingsarbetet hade man investerat tid och möda åt att göra förarmiljön bättre och traktorn lättare att serva genom en öppen konstruktion på båda sidor. Detta i kombination med att traktorn var mycket ekonomisk i drift och inköp gjorde att den var mycket spridd även inom områden utanför det direkt jordbruksnära. Den gjorde god tjänst som rent transportmedel liksom servicefordon.

Historik

Denna traktortyp är den sista av Volvo utvecklade lantbrukstraktorn. Den tillverkades åren 1957–1962 i 11 200 exemplar.

Från början skapade man den här traktorn med en annan motor (B 14 C) och då producerades den under två namn. BM 15 och T 15, Bolinder-Munktells respektive Volvos, båda exakt likadana så när som på färgen och namnet. Tillsammans såldes de i 1 250 exemplar. Man gav de båda traktorerna de kärvänliga namnen Terrier och Krabat (BM resp Volvo).
Skaparen av dessa var en man vid namn Erik Andersers och han kom även att byta ut den äldre motorn och skapa T 425. Motorn ingick i ett samarbete med personvagnar och hamnade även i PV 444 samt Amazon. Den nya motorn innebar att traktorn blev starkare. Även 425 skapades i två versioner, T 425 och BM 425. Tillsammans såldes de i 11 193 exemplar.

Denna traktor har tillverkningsnummer 2613 och levererades den 21 november 1957 till hemmansägaren Hjalmar Pettersson, Härestorp, Svartorp, av Nyströms Bil AB i Jönköping.